tirsdag 26. mai 2015

Bøker hjelper barn i Syria

Til påske åpnet vi bokloft i Urtehagen på Tofte.
Etter opprydding satt vi med bøker som har gledet 4 generasjoner i familien vår, men som neppe blir lest om igjen.Hva skulle vi gjøre med dem?
Vi satte opp hyller, hengte opp gamle bilder,blondegardiner og satte inn to gamle gyngestoler. Da vi hadde fylt hyllene med bøkene hadde vi fått et koselig bokloft å invitere gjestene til. Og det har blitt tatt godt imot!

For kr.20,- kan du kjøpe en bok og pengene går uavkortet til SOS barnebyer i Syria
Tar du med en bok og bytter koster det ingenting.

Hvorfor Syria?

De tunge og langvarige kampene i Syria gjør barnas hverdag til et mareritt. Mange barn har mistet livet, flere den siste måneden. Redselen for å bli rammet av krigshandlingene gjør at mange barn må flykte fra hjemmene sine og gå i dekning.
SOS-barnebyer hjelper barn og voksne som er blitt hjemløse og tidligere SOS-ungdom som har flyttet ut av barnebyen, men som på grunn av de voldsomme kampene ikke har noe sted å bo. De jobber også kontinuerlig med å beskytte barna i barnebyene i Damaskus og Aleppo, og ingen er så langt skadet.

Nå trenger de vår støtte for å kunne hjelpe flere barn og familier.
Vårt bidrag vil gå til:
  • Mat, medisiner og beskyttelse
  • Melk til de minste barna blir prioritert
  • Varme tepper
  • Varme klær

Til nå har vi fått inn kr.1700,- som er overført til SOS Barnebyer. Vi har opprettet vår egen innsamlingsaksjon og denne kan du finne på http://www.innsamling.sos-barnebyer.no
Kan du ikke komme for å kjøpe ei bok hos oss, kan du likevel støtte opp om saken ved å gå inn på hjemmesiden til SOS Barnebyer. Der finner du vår aksjon og du kan donere penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar