torsdag 25. september 2014

og så kom frosten...


Så var en fantastisk sommer over. 
Vemodig, men også litt godt fordi det betyr at vår "sommerferie" nærmer seg.
Denne helga blir den siste kafèhelga for denne sesongen, det vil si - neste fredag blir det pizza.
Lørdag byr vi derfor på ekstra god kake -sjokoladeostekake på peanøttbunn.
Varm sjokolade med krem, blomkålsuppe er noe av godsakene du kan få.
Selvfølgelig har vi brød og kanelsnurrer.
Søndagens middag blir lammesteik med godt tilbehør

Og ikke minst - sommerens honning er kommet på glass - Hurra!

Vi minner om at utenom kafèsesongen kan grupper bestilel lunsj og middager.
Vi kommer nok også til å arrangere kvelder med god mat og drikke, så følg gjerne med her på bloggen eller på Facebooksida vår. Plutselig så skjer det noe spennende.




Denne uka har det vært ned mot 5 kuldegrader et par netter, så nå er det slutt på sesongen.
Her noen bilder fra de siste dagene

Cosmos tåler ikke mye frost, men den så ganske så stilig ut med rimfrost







salvien hadde også pyntet seg


Dillkroner mot en skarp morgenhimmel

Salat



Nyper

Denne svære løpstikken på hushjørnet har gjort sitt for denne sesongen,
 men lukter fremdeles herlig når man nærmer seg.





søndag 14. september 2014

Høsten er her


Litt vemodig er det at sommeren er over. Synes at jeg enda har så mye ugjort i hagen. På sommeren kan man være ute å jobbe så lenge man bare orker på kveldene, men nå blir det mørkt alt for tidlig.
Litt godt også å kose seg inne med ei god bok, stearinlys og noe godt å spise.
Likevel nok å henge fingrene i- røre i honningen, safte solbær og rips (det er det mest mannen i huset som gjør), legge urter på tørka, lage eplemos med epler fra naboen.
I morgen skal vi prøve en ny oppskrift på eple- og rognebærgele, og solbærchutny. Det er så mye spenennde man kan lage av naturens godsaker.
Og så tenker jeg på all bæra og soppen som enda står ute i marka og som jeg ikke rekker å sanke. SUKK!
Men man rekker ikke over alt.

Så man får glede seg over de fine fargene naturen byr på om høsten. Skogen har begynt å bli gul, men de riktig praktfulle fargene er ikke der enda. Men rogna bugner av røde bær og nypene lyser også i rødt.







Det er et flott soppår i år.
Bjørkestubben utenfor inngangen har fått "soppblokk" - 
riktig stilig

torsdag 4. september 2014


Ser ut til at det skal bli ruskevær i helga, så kaffekos i urtehagen blir det nok dårlig med. Men vi skal sørge for at det blir koselig inne med noe godt å spise.

Fredag åpner vi kl.11.00, og som vanlig blir det pizza fra kl.15.00.
Vi har tenkt å slå ut håret fredagskvelden og delta på åpningen av Ysteriet Kro & Scene. Det blir mye fin musikk, så ta gjerne turen til Misvær fredag og lørdag.
Mer info finner du på: www.facebook.com/ysterietkroogscene.
Dette betyr at vi ikke kommer til å bake brød lørdag - beklager til våre trofaste brødkunder.
Isteden fyrer vi opp bakerovnen og serverer pizza også lørdag fra kl.14.00.
Det blir også annet godt til lunsj - blomkålsuppe, focaccia, møsbrømlefse.
Til kaffen serverer vi solbærmoussekake og pannekaker med hjemmelaget is.
Vi har nå en spennende ismeny med ingredienser fra skog og hage - blåbær, rips, solbær.
Velkommen til Misvær